Årets Udenlandske Bryggeri 2020 – Danish Beer Blog Awards

Årets Udenlandske Bryggeri 2020 skal kåres fra et ganske lille felt. For det første har jeg ikke rejst, for det andet har jeg købt hovedsageligt dansk øl. Jeg har drukket udenlandsk øl nogle få gange på værtshus hen over sommeren, og webshoppet øl fra Vinohradsky, De La Senne og Gänstaller. De første to vandt titlen til Danish Beer Blog Awards i 2017 og 2019, så det var ret oplagt at vælge Gänstaller, som jeg i øvrigt har fået øl hjem fra to gange i år.

Årets Udenlandske Bryggeri 2020 - Danish Beer Blog Awards 2020 - Beertalk Blog Awards

Andreas Gänstaller stødte jeg først på i 2008 eller 2009 da han bryggede fantastisk øl for “Beck Trabelsdorf” – ikke at forveksle med AB Inbev’s fabrik i Bremen. Siden er han blevet selvstændig og har udlært datteren Daniela til at brygge øl på samme høje niveau.

Årets Udenlandske Bryggeri 2020. Gänstaller Kellerpils på partyfass
Webshoppen sælger også øl på 5 liter partyfass til de tørstige. Her er det Kellerpils som blev drukket i sommer.

Tradition og Fornyelse

Der brygges overgæret og undergæret – både det traditionelle øl fra Franken (Nordlig Bayern) og mere kreativt øl. Men det er det traditionelle der skal fejres. Indenfor Pilsner/Helles/Kellerbier er der ikke mange der rammer så højt niveau. Øllet er lige en tand ekstra sprødt og ekstra rent. Og rammer endda det der står på etiketten.

Gänstaller Partyfass
Opbevares på køl ved siden af mælken.

De forskellige typer er egentlig ikke så skarpt definerede, men alligevel synes jeg at kunne smag at Gänstaller Zoigl smager lidt mere af zoigl-land, og Helles smager lidt mere af München. Og seneste skud på stammen, hans Rauch Märzen kaldet “Burned Malt” smager voldsomt meget af Bamberg.

Så god er Gänstaller Burned Malt

Gänstaller brygger autentisk frankisk øl af højeste kvalitet. Og modsat andre frankiske bryggerier på det niveau, så har de en dåselinie og en webshop så man kan købe øllet i Corona-Danmark. Tak for det!

Gänstaller Zoigl. Find et stort glas frem, så går det skræmmende let at tømme 5 liter
Gänstaller Helles Lager
Årets Udenlandske Bryggeri 2020 – Gänstaller Helles Lager

Leave a Reply