Årets Udenlandske Bryggeri 2017 – Danish Beer Blog Awards

Dejlig risk pilsner fra Vinohradský PivovarDanish Beer Blog Awards uddeles i år for tredje gang. De bloggere der har lyst til at være med skriver et indlæg om dagens emne, og det er simpelthen det. I år er det som sidste år er i anden hele uge af december, og det er de samme fem kategorier som sidste år.

Når jeg skal vælge årets bedste øl og deslige, så kigger jeg meget oplagt på hvilke øl jeg har drukket det seneste år. Jeg har drukket en hel masse Fullers London Porter når jeg ser fodbold på Kick-Off Sports Pub. Jeg når en del Ugly Duck Amarillo Citra når jeg skal have noget velkendt og forfriskende derhjemme. Og så har jeg vel drukket minimum én øl fra Vinohradský Pivovar hver gang jeg har været på Dunkbar.

Vinohradsky Pivovar i PragVinohradský Pivovar brygger traditionelt tjekkisk øl. Der er en lyse lager i styrke 11° , som er en fin og godt maltet pilsner. Sidste år kom en storebror i form af en 12°  lys lager, som er lidt kraftigere humlet, og udelukkende med Saaz humle, mens 11eren også bruger andre tjekkiske humletyper. Endelig er der den ravfarvede Jantarová 13° som er et studie i afbalanceret maltdomineret øl. Der brygges også sæsonøl, men dem får vi generelt ikke til Odense.

Det bliver lidt kedeligt det her, for sidste år var det også et ungt pilsnerbryggeri fra Prag der tog prisen, nemlig Únětický Pivovar. Sådan er det, jeg elsker pilsner, og jeg elsker Prag. Siden januar 2016 har jeg været i Prag tre gange og besøgt Vinohradský tre gange, ud over alt det jeg har drukket i Odense siden Dunkbar åbnede i oktober 2016.

I virkeligheden synes jeg at Únětickýs pilsner er marginalt bedre end Vinohradský. Lidt mere til den humlede side. Men for at drikke Únětický skal jeg til København og på Himmeriget – Vinohradský kan drikkes lige her i Odense C.

 

2 Replies to “Årets Udenlandske Bryggeri 2017 – Danish Beer Blog Awards”

Leave a Reply