Årets Øloplevelse 2018 – Danish Beer Blog Awards

Årets Øloplevelse i 2018 kan næsten kun blive det imponerende arrangement Cantillon Quintessence tilbage tirsdag den 1. maj. Jeg har haft adskillige virkelig gode øloplevelser i 2018, både på gammelkendte destinationer i udlandet og i godt selskab hjemme i Odense. Men kombinationen af lækker mad, fantastiske øl og bryggerirundtur på Cantillon er toppen.

Cantillon Quintessence 2018

Her ville det jo være nemt hvis jeg havde været en lidt mere aktiv blogger i årets løb, for så kunne jeg bare have lagt et link til mine oplevelser, men de kom mest ud på Facebook og Instagram i denne omgang, så jeg må jo hellere forklare hvad Quintessence er for noget.

Hvis man interesserer sig for lambic har man jo nok bemærket at de sidste ti år har bryggerne endelig erkendt hvor spændende deres øl er. De generelle priser er hævet, der kommer specielle blends som er særlig dyre, og de helt unikke ting bliver solgt så mest muligt går til ølelskere og ikke e-bay-sælgere.

En af Cantillons metoder er at sælge/udskænk mest muligt af det sjældne øl direkte på bryggeriet, både i bryggeriets fine skænkestue og ved særlige events. På Cantillon Quintessence oplever man essensen af hvad bryggeriet står for. Det er en bryggerirundtur af den mest ekstraordinære slags.

Fantastisk øl og lækkerier som ost og skinke, i bytte for små kuponer som skulle bruges ved hver station for at få sin smagsprøve udleveret

Billetten (der bliver revet væk som var det Justin Bieber eller Rolling Stones) giver adgang til at komme ind på bryggeriet på et bestemt tidspunkt. Herfra har man nogle timer til at gå hele bryggeriet igennem og ved små stationer få skænket en unik øl, sammen med en lille hapser af noget fantastisk mad.

I år var Hill Farmstead special guest star, og der var også mulighed for at smage nogle fantastiske øl fra Vermont. Der var også mulighed for at købe en unik pakke øl med hjem, der blandt andet indeholdt Lambic d’Aunis, brygget med Pinot d’Aunis druer og en virkelig spændende og kompleks øl.

Cantillon Quintessence var højdepunktet på en fantastisk lang weekend hvor torsdag bød på lambic-bryggeribesøg, fredag bød på Nacht van de Grote Dorst lambic-festival, lørdag på den almindelige Zythos ølfestival, tirsdag på Cantillon og som afslutning onsdag, en solskinstur til 3 Fonteinen som blev nævnt i går.

One Reply to “Årets Øloplevelse 2018 – Danish Beer Blog Awards”

Leave a Reply