Årets Ølnyhed Finalesmagning

Mine to favoritter til Årets Ølnyhed. Frederiksodde Frederik III Imperial Stout og Ugly Duck Miami Vice
Mine to favoritter. Frederiksodde Frederik III Imperial Stout og Ugly Duck Miami Vice

Tirsdag aften smagte Danske Ølentusiaster i Odense de ti kandidater til Årets Ølnyhed. Jeg havde smagt alle øl i forvejen, men det er alligevel altid spændende at smage dem ved siden af hinanden. I den lave kategori for øl under 6% var der ingen overraskelser. 5 humlede øl, og de to fra Ugly Duck havde den friskeste humlekarakter. Ugly Duck Miami Vice har fået min stemme, for sin lidt anderledes karakter end den klassiske citrus og harpiks, og så fordi Amarillo-Citra IPA er lidt for tæt på sidste års vinder Simcoe-Chinook IPA.

I den stærke kategori regnede jeg hjemmefra at slaget skulle stå mellem de to øl fra Hornbeer og Frederiksodde Håndbryggerlaug, og det var ganske rigtigt også favoritterne. Hornbeer Viking Chili Stout måtte gerne have haft lidt mere chili for at adskille sig mere fra Hornbeers mange andre fremragende sorte og stærke øl.

Frederiksodde Frederik III Imperial Stout er ikke nogen revolutionerende nyskabelse, men det er en solid og fyldig imperial stout der gør hvad man kan forvente. Den minder måske lidt om en Midtfyns Imperial Stout uden egetræ. Sød og fyldig. Min stemme endte med at gå til Frederiksodde, også fordi det ville være sjovt med en vinder fra et bryggeri der ikke har været involveret i kåringen før. Frederiksodde, der brygges på KVAJJ i Vejle, kan i øvrigt blive den første kontraktbryggede vinder af Årets Ølnyhed.

Leave a Reply