Årets Ølnyhed 2018 – Danish Beer Blog Awards

Årets Ølnyhed er faktisk ikke bare en øl, men en serie af øl. Min absolutte vinder er Anchorage A Deal With The Devil Barleywine fadlagret på Woodford Reserve, men de øvrige udgaver svinger også fra fremragende til verdensklasse.

Anchorage A Deal With the Devil, en mørk og stærk barleywine

På en lørdag aften i november tog Ratebeer-folket i Odense en tur ud til forstæderne, hvor Martin havde skaffet Anchorage A Deal With The Devil serien hjem. Syv forskellige varianter af hyperstærk (17,3%) barleywine fra et af vores absolutte yndlingsbryggerier i USA. Originalen, modnet på cognac-fade, blev lanceret i 2013, men flere af de særlige udgaver vi smagte blev lanceret sidst i 2017, så de kan rigelig fint leve op til min løse definition af en nyhed.

Det er en meget mørk barleywine, mørkebrun med et tæt, cremefarvet skum. Den kraftige og komplekse duft var præget af malten med noter af karamel, toffee, tørret frugt og chokolade, og i Woodford Reserve-udgaven var der også vanilje og masser af bourbon i næsen. En antydning af appelsinskal dukkede også op.

Smagen var selvfølgelig sød og fyldig, og faktisk med en enormt elegant varmende alkohol, som ikke var i nærheden af at være skarp og sprittet. En kompleks og spændende øl som man kun kan blive glad af. Venlig og varmende som en god portvinsoplevelse.

Anchorage a Deal With the Devil

Jeg ville selvfølgelig gerne have valgt en dansk ølnyhed, men der var ikke rigtig noget der har stukket helt af i 2018. Det havde måske set anderledes ud hvis jeg havde nået at smage de fire flaske-udgivelser fra Penyllan? Jeg har også stadig sommerens stærke og sorte udgivelser fra Amager Bryghus stående i kælderen, da de ikke virkede passende mens vi havde 25 grader i skyggen.

For at samle tankerne til denne kåring slog jeg op på Ratebeer og så hvilke øl jeg har givet de højest karakterer i 2018. Der var øl fra 3 Fonteinen og Cantillon, som allerede har fået omtale i denne uge – enkelte af deres øl var på samme niveau som de bedste varianter af Anchorage A Deal With The Devil. Desuden et par lækre nye øl fra De La Senne, og nogle kellerbier/pilsnere fra små landsbybryggerier i Franken som vi oplevede på tur i det spæde forår.

One Reply to “Årets Ølnyhed 2018 – Danish Beer Blog Awards”

Leave a Reply