Årets Ølbutik 2020 – Danish Beer Blog Awards

Årets Ølbutik 2020 er en helt passende afslutning på kåringen af Danish Beer Blog Awards 2020. Året hvor vi købte øl med hjem og drak det hjemme. Jeg har i år undladt at kåre årets ølbar. Jeg ser en masse fremmede mennesker på arbejdet, og ville holde igen når jeg havde fri. Jeg har været til koncerter og set fodbold på sportspub, men skåret voldsomt ned på almindelige værtshusbesøg. Til gengæld har jeg handlet øl, især på webshops.

Årets Ølbutik 2020 - Danish Beer Blog Awards 2020 - Beertalk Blog Awards

Jeg har handlet mange steder, både alene og sammen med andre i Odense for at spare fragt. Der er købt øl fra Belgien, Tyskland og Polen, og adskillige forskellige danske butikker. For mig handler det om at finde de øl jeg gerne vil have, og så købe dem der hvor de er.

Amager Bryghus købt på Årets Ølbutik 2020 køl.dk
December-nyheder fra Amager Bryghus (og en enkelt fra Struise)

Men service og udvalg går op i en højere enhed hos min lokale ølwebshop: Hos køl.dk kan jeg få det nyeste øl fra Amager, Bad Seed, Flying Couch og Baghaven, og spændende øl fra de bedste belgiske bryggerier. Webshoppen er tilknyttet importøren og distributøren Det Belgiske Hus.

Ud over det danske og belgiske, så kunne jeg i sommer købe en omgang friske øl fra de tjekkiske favoritter Vinohradsky. Vi deler med andre ord smagsløg. Selv om jeg er nødt til at købe mine Penyllan-fix andre steder, så er det fremragende udvalg en afgørende faktor for at køl.dk er Årets Ølbutik 2020.

Øl på dåse fra Vinohradsky
Dåser fra Vinohradsky importeret og leveret af Årets Ølbutik 2020

Service

De fleste gange jeg handler hos køl, så har jeg øllet dagen efter eller to dage senere. Det hjælper selvfølgelig også at det er lokalt – ofte kommer Mads forbi når han har fri og aflever øl personligt, da han bor lige i nærheden af mig. Der er fri fragt når bare man køber over 500kr, og det kommer man hurtigt op på.

I forårets Corona-nedlukning var der naturligvis også mulighed for at få en virtuel ølsmagning. Det var vel at mærke ikke en live event, men en ølsmagning som man kan opleve til enhver tid. Der kan bestilles enten en dansk eller en belgisk smagning. På den tilhørende video på YouTube præsenteres øllet af Carsten Berthelsen, Mikkel Borg Bjergsø og Ralf Tobiesen (ejeren bag Det Belgiske Hus og køl.dk).

Virtuøl Ølsmagning #2 med belgisk øl fra køl.dk
Virtuøl Ølsmagning #2 med belgisk øl fra køl.dk

Leave a Reply