Årets Ølbar 2019 – Danish Beer Blog Awards

I denne kategori har jeg masser af kandidater som er værd at nævne, men der kan trods alt kun være en vinder af prisen som Årets Ølbar 2019. I København er der fire nye steder som jeg besøgte for første gang i 2019. Desværre nåede jeg kun at besøge hvert sted en gang, så jeg synes ikke jeg er klar til at give dem prisen endnu. Fanø Bryghus besøgte jeg to dage i sommer, og havde jeg bare været en dag mere på øen, så var jeg nok gået den vej.

Et års fødselsdag på Mikkeller Odense, 16. marts 2019

Amager Bryghus har åbnet to dejlige ølbarer. Amager Taproom Bryggen har med sine fede kælderlokaler en god chance for at blive min favorit af de to. Amager Taproom Nørreport er et større og lysere sted, og da jeg kun har været der som afslutning på en dags pubcrawl er det for tidligt at dømme. Bryggen ligger i fornuftig afstand fra arrangementer på Vesterbro, og Nørreport lige rundt om hjørnet fra Skaal, og ellers tæt på Nørrebro. På den led er der uafgjort på geografien, når man kommer fra Fyn og har Hovedbanegården som sit udgangspunkt.

Fanø Bryghus udnytter naturligvis at hele øen er en turistattraktion.

På Refshaleøen kommer man ikke lige forbi på vej til noget andet. Til gengæld ligger der to steder der er værd at rejse efter. Broaden & Build har et super spændende køkken hvor maden til øllet er noget ud over det sædvanlige. Ølkortet har gode klassiske typer, og eksperimenterende gastro-øl, alt sammen brygget på stedet.

Man er i hvert fald ikke i tvivl om at der produceres fadlagret øl på Mikkeller Baghaven.

Mikkeller Baghaven er langt fra det mest fantastiske udskænkningslokale i verden, til gengæld er det der udskænkes verdensklasse. Øllet havde en kort gæsteoptræden i kåringen af Årets Øloplevelse, og mon ikke der er en chance for name dropping igen når Årets Ølnyhed og Årets Danske Bryggeri skal kåres de næste dage? Jeg glæder mig meget til at besøge Baghaven igen og lære stedet bedre at kende.

Nå, men frem til det vigtigste: Det hvor jeg har drukket mine øl i 2019, og gjort det med stor fornøjelse er først og fremmest Mikkeller Odense. Det er der jeg føler mig hjemme og kender folk – på begge sider af baren. Der er altid en af de 15 haner som jeg har lyst til at drikke, og til overflod er der omkring 100 forskellige flasker og dåser i den tilhørende ølbutik. Det er intet problem at få et glas til den øl man har købt (på køl, naturligvis) i butikken.

Til overflod, så har Mikkeller også noget af byens billigste mikrobryg/craft beer fadøl, hvis man holder sig til husets øl. Det havde jeg aldrig troet da jeg i sin tid besøgte Mikkeller Viktoriagade for første gang og så priserne der. Hvis du vil læse mere om kåringen af Mikkeller Odense, så kan jeg henvise til indlægget om Årets Ølbar 2018.

Følg hashtag #BeerBlogAwards2019 på sociale medier for at følge med i årets kåringer.

Danish Beer Blog Awards 2019

One Reply to “Årets Ølbar 2019 – Danish Beer Blog Awards”

Leave a Reply