Årets Ølbar 2018 – Danish Beer Blog Awards

Hvad er Årets Ølbar? Der hvor jeg har været længst tid, brugt flest penge, og haft de største øloplevelser? Mikkeller Bar Odense er svaret. Det er så frygtelig indlysende, og jeg havde gerne valgt noget mere overraskende, men når jeg tænker tilbage på året er det faktisk uden konkurrence.

Mikkeller Bar Odense

På åbningsdagen var jeg syg, men nåede trods alt at få et godt indtryk af stedet – selv om udluftningen haltede lidt i starten. Jeg blev ret hurtigt fast gæst, og lærte betjeningen at kende som dejlige og afslappede mennesker. Den arrogance som nogen er stødt på i baren på Viktoriagade møder man i hvert fald ikke i Odense.

En af de helt store attraktioner er butikken. Her masser af gode øl at vælge imellem, især fra Mikkellers bryggerier, men også nøje udvalgte andre. Er man som jeg afhængig af frisktappet humle, så er det her man finder sin pilsner og pale ale, naturligvis opbevaret på køl.

Mikkeller Bar and Shop

Det er en velfortjent titel til Mikkeller Bar Odense, og der er ikke nogen rigtig gode andre kandidater. Der er andre steder i Odense hvor jeg har brugt meget tid, men ikke med øl på samme niveau. Skulle der være en sølvmedalje, så var det Kick-Off Sports Pub hvor fodbolden er i højsædet, men øllet også er godt. Både stemning og udvalg på Dunkbar var lige min stil, men jeg synes ikke helt seks måneder af 2018 er nok til at være kvalificeret.

Kick-Off Sports Pub, Odense
Kick-Off Sports Pub

Jeg har ikke været voldsomt meget i København i år, og i udlandet er der ikke rigtig steder jeg har været i flere omgange eller længere tid. Spezial Keller ovenfor Bamberg gjorde det rigtig godt. Moeder Lambic midt i Bruxelles er et godt sted, men det er svært at tilgive at de ikke længere har De La Senne på hanerne.

Spezialkeller i Bamberg
Spezialkeller i Bamberg

Leave a Reply