Årets Ølbar 2017 – Danish Beer Blog Awards

Årets Ølbar 2017, DunkbarJeg vidste det godt for et år siden, og det var også til at læse mellem linierne i sidste års kåring af Årets Ølbar 2016. Dunkbar på Jernbanegade i Odense er Årets Ølbar 2017. Sidste år havde stedet kun eksisteret i to måneder, men nu er der gået et år mere, og jeg er ikke i tvivl. Som på sidste års vinder Himmeriget satses der på få, men fantastiske haner og en frisk importeret tjekkisk huspilsner.

Jeg har fået mange gode og spændende øloplevelser på Dunkbar gennem året, men indrømmer gerne at jeg lige så ofte kommer forbi for bare at få et krus pilsner eller to. Da min neofili (trang til nyheder) er for nedadgående, passer det helt perfekt at kunne få en god tjekkisk pilsner der aldrig skuffer

En god halv liter pilsner på Dunkbar

Højdepunktet for pilsnere var selvfølgelig efterårets pilsnerfestival, hvor der var godt tjekkisk øl på ti haner. Bloggen nåede kun at få en optakt til festivalen, men til medlemmer af Danske Ølentusiaster har jeg skrevet om festivalen i det netop udkomne nummer af ØLentusiasteN.

Gennem Dunkbars 14 måneder lange levetid er cocktails på fad gået fra at være en interessant nyskabelse til at være en væsentlig del af forretningen. Jeg smager en enkelt af og til, men selv om jeg ikke går op i cocktails, så synes jeg at det er en fin måde at lokke nye grupper til at gå på ølbar når de går ud. Lad os håbe at der også er nogen der får lyst til en spændende øl undervejs.

Pilsnerfestival på DunkbarOm et år har vi også en Mikkeller Bar i Odense, og der er ølbar på Bryggeiet Flakhaven, og i de nye streetfood-steder Storms og Arkaden. Efter mange år der var helt domineret af Carlsens Kvarter og Christian Firtal sker der rigtig meget nu, og det bliver spændende at se hvordan Odense ser ud om et år. Forhåbentlig en by hvor mange flere udforsker ny øl. Jeg ønsker i hvert fald Dunkbar al mulig held og lykke.

Leave a Reply