Årets Danske Bryggeri 2017 – Danish Beer Blog Awards

Amager Bryghus' nye bryggeri på Kirstinehøj 38B
Amager Bryghus’ nye bryggeri på Kirstinehøj 38B

Som afslutning på årets kåringer skal vi uddele prisen til Årets Bryggeri. I år kan jeg ikke komme uden om simpelthen at kåre Danmarks bedste bryggeri som Årets Bryggeri. Amager Bryghus har i år leveret nogle rigtig gode nye øl, og Todd the Axeman er fortsat en fast del af hverdagsrepertoiret.

Og så er Amager Bryghus ikke mindst flyttet til større omgivelser i år med mulighed for at brygge meget mere godt øl. Ølmæssigt har der altid været højt til loftet, men rent fysisk har det ikke været tilfældet. Nu er der virkelig højt til loftet, der er blevet plads til større gærtanke, og meget mere luft i bryggeriet. Samtidig er der også en gæstestue i to etager hvor der rigtig er plads til fest, som i lørdags hvor fem nye bourbon-fadlagrede øl blev lanceret.

Amager Bryghus Murphill i ny 2017-udgave. Rugporter lagret på bourbonfadEn af de øl der blev lanceret i lørdags var et nyt bryg af den legendariske MurpHill. Originalen fra 2009 var en bourbon-fadlagret luksusudgave af Amager Rugporter, der blev brygget sammen med amerikanerne Mike Murphy (dengang Gourmetbryggeriet, nu Lervig) og Shaun Hill (dengang Nørrebro, nu Hill Farmstead). Dermed var den vel startsskuddet til de mange Amarkansk-Amerikanske samarbejdsbryg vi siden har fornøjet os med.

Danish Beer Blog Awards 2017. Årets Bryggeri 2017 ifølge Beertalk er Amager Bryghus.Rugporteren brygges stadig, så tak for den gode idé at komme den på bourbonfad igen! I den nye udgave er den om muligt endnu bedre, og klart lørdagens højdepunkt for mit vedkommende. Fyldig, rund og sød på den ikke-vamle måde, med smag af tørret frugt, chokolade og en smule lakrids og en flot integreret bourbonkarakter. Den tykke og tunge Dario the Dark Don har også imponeret i samme genre tidligere i år. Og som man kunne læse her på bloggen i eftersommeren var der også både humle og andre øl der imponerede i den store samling af årets samarbejdsbryg.

Det seneste halvandet år har Amagers fadøl skuffet en del. På de odenseanske værtshuse har det været af meget svingende kvalitet og jeg har hørt tilsvarende andre steder fra. Men problemerne skulle gerne være løst på det nye bryggeri, de seneste gange jeg har fået Amager på fad har det i hvert fald været den gode gamle kvalitet.

Åbent Hus på Amager Bryghus
Åbent Hus på Amager Bryghus

Dermed skulle der gerne være grundlag for at sælge meget mere fadøl, og der kan vel også sælges mere Amager i flere specialbutikker landet over. Jeg har i hvert fald ofte hørt ølentusiaster fra Jylland klage over at de ikke kan finde et sted at købe Amagers øl, og det er trods alt synd for jyderne. Så jeg tror der er godt grundlag for at Amager Bryghus i de fine nye lokaler kan brygge meget mere øl i årene der kommer. Tillykke med prisen som Beertalks Årets Bryggeri!

Leave a Reply