Årets Danske Bryggeri 2016 – Danish Beer Blog Awards

Dry & Bitter Brewing Company. Årets Danske Bryggeri 2016 og en sikker vinder Årets Mest Tatoverbare Logo.
Dry & Bitter Brewing Company. Årets Danske Bryggeri 2016 og en sikker vinder Årets Mest Tatoverbare Logo.

Efter en uge med kåringer slutter vi af med den sidste af Danish Beer Blog Awards, nemlig Årets Danske Bryggeri 2016. Mit valg er et bryggeri jeg året igennem har kunne regne med når jeg kom ind på en ølbar og havde behov for et glas forfriskende, humlet øl. Stilen er frisk og ukompliceret, og som bryggeriets navn mere end antyder, tørt og bittert øl. Tillykke til Årets Danske Bryggeri 2016, Dry & Bitter Brewing Company!

Søren og Jay der driver Fermentoren, står også bag Dry & Bitter. Når jeg kalder ølstilen for ukompliceret, så er det ment som en ros, og det dækker faktisk også Fermentoren meget godt. Det er afslappet og godt gammeldags hyggeligt, der er intet øl- eller andre former for snobberi, og hipsteriet er holdt på et passende minimalt niveau. Når nu Årets Ølbar gik til minimalistisk og lys “skandinavisk” stil, så vil jeg også gerne slå et slag for det hyggelige. Jeg tror at det er kommet for at blive.

Årets Danske Bryggeri 2016, Dry & Bitter Still Lifestyle
Bør nydes i tunge møbler foran pejsen.

Dry & Bitter leverer altid god og frisk humlet øl, og på Christian Firtal har jeg året igennem til hver en tid kunne vælge et stort glas af hane 10 – pale ale eller IPA fra Dry & Bitter – og aldrig blevet skuffet. Men der er også andet på programmet. Der er double IPA i tung, bitter old-school stil, der er stærke sorte øl som kaffeporteren Still Lifestyle, den tunge, fadlagrede godnat-stout Affluence, og White Russian/kaffeporteren Strikes and Gutters.

Sørme om ikke også at Dry & Bitter leverede Årets Bedste Danske Undergærede Øl. Faktisk en bobler til Årets Ølnyhed. Da der var ølfestival i maj ankom jeg til København torsdag middag. Jeg afleverede baggagen på hotellet, og bevægede mig så til fods fra Vesterbro til Lokomotivværkstedet. Den tur fører nødvendigvis lige forbi Fermentoren, som åbnede netop på det tidspunkt. Øverst til højre på tavlen var der Fermentoren Kellerbier, og om søndagen efter tre dage på ølfestival stod den stadig tilbage som weekendens bedste øl.

Jeg besøgte i august Ølkollektivet hvor Dry & Bitter brygger det gode øl, og selv om det ikke lige var et krav at skulle have besøgt mit vinderbryggeri, så passer det fint i tråd med at jeg også valgte et Årets Udenlandske Bryggeri som jeg har besøgt i årets løb. Sidste års vinder Ølsnedkeren brygger også på Ølkollektivet. I årets løb har jeg også besøgt både Ølsnedkeren på Nørrebro (langt om længe!) og Mig & Ølsnedkeren i Århus.

Ølsnedkeren er en klar bobler, sammen med navne som Alefarm, Amager, To Øl, Brøggeren, Mikkeller, Howling Monkey, og ikke mindst Carlsberg, som i årets løb har imponeret mig med to klassiske lagerøl brygget efter opskrifter og brygnoter fra 1800-tallet. Da jeg arbejder for Indslev/Ugly Duck kunne de aldrig komme på tale til prisuddelingen, men mon ikke de var ret langt oppe i feltet hvis jeg var uafhængig? I 2017 bliver de i hvert fald helt umulige at ignorere, med alle de spændende ting der i øjeblikket ligger på fad og venter på at blive tappet i løbet af foråret. Glæd dig til det!

Leave a Reply