2cabeças besøger Amager Bryghus

2cabeças på Amager Bryghus. Foto fra 2cabeças Facebook
2cabeças på Amager Bryghus.
Foto fra 2cabeças Facebook

Det brasilianske bryggeri 2cabeças fra Rio de Janeiro var i fredags på Amager Bryghus for at brygge en spændende øl sammen. Igen i år har Amager Bryghus arrangeret en række samarbejdsbryg i forbindelse med Copenhagen Beer Celebration, og i år deltog jeg da der var brasiliansk besøg. Jeg mødte allerede 2cabeças for et år siden på Amager, og blev meget klogere på brasiliansk øl, og det var hyggeligt med et gensyn.

2cabeças og Amager Bryghus Marry Me In RioMaira og Bernardo fra bryggeriet har naturligvis planlagt et længere ophold i Europa i forbindelse med CBC, og har også nået at være en tur i Tyskland og brygge sammen med Freigeist Bierkultur i Köln. Men i fredags blev der brygget en velhumlet cream ale.

2cabeças og Amager Bryghus Marry Me In RioCream ale er som udgangspunkt en kedelig pale ale, der er gjort rundere i smag og mundoplevelse ved at tilsætte majs eller ris. Mikrobryggeren efterligner altså industribryggerne, og de umaltede korn efterlader nogle proteiner i øllet, der afrunder smagen. Kender man Amager Bryghus og 2cabeças ret, så har ambitionen nu næppe været at lave en kedelig bælleøl.

Sammen med pale malt og lidt lys karamel-malt er der brugt både ris og majs. Men der er brugt rigelige mængder Simcue, Centennial og Sorachi Ace humle til at give øllet smag og aroma, og mon ikke det bliver det dominerende indtryk i den færdige øl?

Maira og Bernardo på Warpigs efter brygdagen
Maira og Bernardo på Warpigs efter brygdagen

Øllet kommer til at hedde Marry Me In Rio, og etiketten er allerede klar, tegnet af Amagers faste etiket-kunstner Simon Harvig Daugaard. Kombinationen af et homoseksuelt brudepar og Cristo Redentor i baggrunden skal nok kunne løfte et øjenbryn eller to i det udpræget katolske land. Der var oprindeligt tegnet to mænd, men det blev alligevel for meget for 2cabeças. Det bliver også spændende at se om Systembolaget tør lade de to forelskede unge kvinder komme til Sverige…

Leave a Reply