Verdenspremiere på Munkebo Mikrobryg

Munkebo Mikrobryg GyldenkamFredag var der premiere på Munkebo Mikrobrygs første øl, Gyldenkam, på Christian Firtal i Odense. Munkebo Gyldenkam er en lys og frisk øl som kombinerer træk fra både en hefeweizen og en amerikansk pale ale, men det er den amerikanske humle der dominerer. Claus fra bryggeriet var til stede sammen med dem det var lykkedes at samle med kort varsel.

Baggrunden for premieren var nemlig lidt pudsig, og slet ikke planlagt. Christian Firtal var på besøg på bryggeriet for at lære den nye/kommende leverandør at kende, og før de tog hjem bad de om at få øl med. Så Claus gik i gang med at tappe sit øl, og en halv time senere var der to fustager klar. Øllet blev sat på i løbet af eftermiddagen og kort efter midnat var der udsolgt, 60 liter på en aften.

Jeg havde set på Facebook at den ville blive præsenteret, og fik også en invitation fra Claus i løbet af eftermiddagen. Jeg var på arbejde, men noget fra kl. 22, og nåede at få fire store fadøl. Det er nemlig en øl der kan drikkes i større mængder.

Maltsammensætningen svarer til en tysk weissbier, med hvedemalt, bygmalt og et par specialmalte. Der er brugt både tysk og amerikanske humler, og den er gæret både på tysk weissbiergær og amerikansk alegær.

Resultatet er uklart gyldent som en weissbier, men duft og smag er klart domineret af humlen, specielt grapefrugt og klementin er tydelig. Der er også krydrede noter i baggrunden som tyder på weissbier. I eftersmagen er der også lidt græs som antyder en kraftig tørhumling. Hveden giver en lidt cremet, og fyldig fornemmelse som står godt til den kraftigt humlede smag.

Måske vandt øllet fredag aften lidt ekstra points for at være absolut friskt og nytappet, men det er i hvert fald en øl som humleelskere vil sætte pris på, og Munkebo må siges at være kommet godt fra start.

4 thoughts on “Verdenspremiere på Munkebo Mikrobryg”

  1. Det er alligevel imponerende, at der røg 60 liter på så kort tid.. Jeg så opdateringen på Facebook om eftermiddagen, og satsede lidt på at smage den lørdag eftermiddag, men det kan jeg så se må blive en anden gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *