Thornbridge Brewery på Borefts Beer Festival

Rækken af blogs om Borefts Beer Festival får lov at slutte med Thornbridge Brewery. Det engelske bryggeri har siden starten gået lidt andre veje end andre engelske bryggerier, uden dog at gå helt amok. Der er både cask ale og øl på fustage, afhængigt af hvad de mener passer bedst til den pågældende øl. Favoritten Jaipur var med på cask, men der var også et par ekstraordinære nye øl.

Thornbridge Brewery at Borefts Beer FestivalEn 3,5% Berliner Weisse fulgte stilen ganske traditionelt, med lidt brødnoter og frugt, foruden gærnoter og en forfriskende, citronsaft-agtig syrlighed. Den var renere i smagen end Berlins egen Kindl Weisse, og noget mere forfriskende. Også i den syrlige genre var en Sour Brown, en mørk øl med karakter af karamel, kirsebær og egetræ, meget i stil med de bedste amerikanske sour ales, og en virkelig vellykket øl af slagsen.

I de mere almindelige typer var der Thornbridge Calver som var en stærk ale med rugmalt, såkaldt Imperial Rye ESB, der var en maltet sag med en del frugtkarakter, endda med en note af appelsinmarmelade som i Fullers ESB. Thornbridge Kacho var en London Porter gejlet op med krydret rom. Ud over lidt alkoholstyrke gav det sødme og nogle frugtnoter, men alt taget i betragtning var den en lidt gennemsnitlig porter. Disse to øl blev serveret fra cask.

I forhold til udfordringen om at brygge honningøl var Thornbridge Brewery et skridt foran alle andre, da de allerede har Bracia på programmet. En mørk barleywine på 10%, brygget med passende (dvs. ikke overdøvende) mængder italiensk kastanjehonning, der bidrager med fylde og sødme, men ikke den typiske smag af bivoks. Til festivalen havde den lagret på bourbon-fade, og blev serveret fra cask. Den bød på chokolade og tørret frugt, vinøs og varmende alkohol, og tydelige kokos- og egetræsnoter fra fadene. Meget vellykket fadlagring.

Den helt store oplevelse og festivalens bedste øl var Imperial Raspberry Stout, brygget i samarbejde med det svenske bryggeri S:t Eriks, en storslået imperial stout lagret med rigelige mængder skotske hindbær. Den duftede dybt og mørkt af chokolade, med tydelig hindbær. Smagen var ret tør, og endda lidt syrlig, med karakter af lige dele mørk chokolade og frisk hindbærsaft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *