Stovt.dk møder Beertalk’s smagsløg

Stovt blogger bryg, sammen med Kunstbryggeriet Far & Søn. Stout med figner og egMin gode odenseanske ølblogger-kollega Martin fra bloggen Stovt har brygget en øl som er blevet sendt rundt til andre danske bloggere, og den har jeg selvfølgelig smagt på. Ikke overraskende er der brygget en stout, og når man kender Martin er det heller ikke overraskende at det er en stout med drøn på. En 10% imperial stout, brygget med figner og eg, og i samarbejde med Kunstbryggeriet Far & Søn tilbage i sommeren 2014.

Til en start kunne det konstateres at det er en sort øl, og der fornemmes kun lidt uklare brune nuancer i kanten af glasset, hvilket er ensbetydende med en meget mørk sort øl – ikke alle sorte øl er jo lige sorte. Skummet er lysebrunt og forsvinder ret hurtigt. Det er trods alt heller ikke mange 10% stærke øl der har et tykt og holdbart skum. Den dufter indbydende af lakrids og tørret frugt, med en svag antydning af gær som stort set aldrig undgås i håndbryg eller små bryggeriers øl. 

Smagen er behageligt rund, med chokolade og lakrids, med tydelige noter af både eg og figner. Den er lidt brændt i eftersmagen, noget jeg ved jeg ved at andre synes bedre om end jeg gør. Jeg kunne have troet at det var en gimmick, men smagen afrundes faktisk af figner og alkohol. Har man smagt dessert med flamberede/brændte/bagte figner med en fornuftig dosis spiritus eller likør, så kender man fornemmelsen.

Jeg ser os ølbloggere som gode kollegaer på samme hold, og absolut ikke som konkurrenter. Hvis du læser Stovt, så er der trods alt større chance for at du vil være interesseret i min blog, osv. Desuden er det et velkendt rygte i hele ølverdenen at vi på Fyn holder sammen på nærmest korrupt vis. Med andre ord, man kan ikke forvente andet end rygklapperi når jeg skal anmelde en anden bloggers øl, og lige præcis derfor gik jeg til denne øl med en særdeles kritisk indstilling for at gøre mistanken til skamme.

Så lad os opsummere alt det der er galt med Far & Søn Stovt.dk øllen:

  1. Den har et let håndbrygget præg.
  2. Alkoholen er ret tydelig, i den forstand at man ikke kan drikke den uden en mistanke om at den rammer nok de 10%.
  3. Egetræet spiller en ret lille rolle i forhold til fignerne.
  4. På trods af at alkoholen ikke er skjult, glider den uhyre let ned.
  5. Du kan ikke købe den i butikkerne.

Det positive skulle være fremgået. Imponerende integrering af fignerne i en stovt øl… Jeg er alt for imponeret til at skrive en reelt kritisk anmeldelse. Undskyld Martin, det var ikke min mening at rygklappe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *