Restaurant Gringas – Spis Odense, Spis Uge 5

Vinduesplads på Restaurant Gringas betyder udsigt til livet på Overgade.
Vinduesplads på Restaurant Gringas betyder udsigt til livet på Overgade.

Mit sidste restaurantbesøg under Spis! Uge 5 var på Restaurant Gringas som er en ny mexicansk streetfood-restaurant i Overgade. Her serveres autentisk mexicansk mad og det smager fantastisk. Til uge 5 var der sammensat en særlig menu med tomatsuppe, ris og bønner, tacos og til sidst pandekager. Der var ikke sat drikkevarer til, så det sørgede jeg selv for. De fire retter blev kombineret med to øl og to tequilaer. Kanden med vand blev også tømt. Selv om det ikke er pop-mexicansk køkken, så er der stadig noget chilistyrke.

Suppen var tomat og chili, og den var i hvert fald ret stærk. Der var store bidder røget chili i suppen, med en ristet, næsten brændt smag. Pynten bestod af avocado, tortillachips og hakket koriander. Til suppen havde jeg valgt en Ølgaard Classic der med sin fyldige maltsmag og friske humle passede godt sammen med den tunge, stærke suppe.

Ris, bønner, poblanopeber og valnøddesauce på Restaurant GringasRis og bønner blev serveret i en fyldt Poblano-peber, med en cremet hvid valnøddesauce og granatæble som friskt og saftigt pynt. Det var så afgjort en ret man ikke ser på en poppet Tex-Mex restaurant mellem nachos og burritos. Den tungere og mørkere smag af bønner, ris og nødder lod jeg ledsage af en lys, frisk og frugtagtig tequila. Et skud amerikansk humle ville også have været perfekt, men det gemte jeg til næste ret.

Hovedretten var en stor tallerken/fad med tre tacos. Det er nok Restaurant Gringas’ stolthed, det vil der i hvert fald være god grund til. Fælles for de tre var tacos med en virkelig god smag af majs, og fyld i den helt rette mængde. Der var en almindelig lys taco med fyld af marineret svinekød og salsa verde. En grøn taco med stegt kylling i krydret chilisauce og endelig en mørk taco bagt af blå majsmel, med marineret oksekød.

Tre gange tacos på Restaurant Gringas, mexicansk restaurant på Overgade i OdenseTil dyppelse var der en klassisk mayansk græskardip, en habanero hot sauce, og noget af det bedste guacamole jeg har smagt. En lille bunke syltede grøntsager midt på fadet pyntede men bidrog ikke med så meget rent kulinarisk. Til mine tacos fik jeg en Ugly Duck Miami Vice. Den har friskhed fra citrusaroma, sødme fra en god maltbund, og endelig bitterhed som ryder lidt op i munden mellem de mange smagsindtryk. At kombinere humlebitterhed og habanero hot sauce er en udfordring for smagsløgene, men til resten af serveringen var den perfekt.

Pandekager, pecan-nødder og dulce de leche på Restaurant GringasTil dessert var der pandekager, serveret på mexicansk med dulce de leche og pecan-nødder. Sødt med sødt på er ikke mit normale dessertvalg, men det smagte godt i små mængder, og pecanerne gav lidt ekstra kant. Jeg havde fundet en passende tequila, lagret to år i bourbonfad, som havde givet en tungere tequila med noter af karamel og vanilje. Desuden kom kokken Geoff med en Patron tequila- og kaffelikør på huset, da Restaurant Gringas denne uge fejrede et års fødselsdag. Den var spændende, men den rene tequila var bedst, også til dessert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *