Pulled pork med rød coleslaw

Pulled pork med rød coleslawI går aftes var der pulled pork sandwiches til aftensmad, og i anledning af sæsonen var det med rød coleslaw, baseret på rødkål. Den ultimative slow cooking må være pulled pork, således blev nakkefileten i denne omgang flyttet fra fryseren til optøning i køleskabet en uge før spisetid.

Kødet er behandlet på helt traditionel vis til pulled pork. Lørdag middag blev ca. et kg. nakkefilet lagt i en marinade af en halv Wiibroe Porter, noget soya, honning, HP sauce, salt, peber, laurbærblade, ingefær og cayennepeber. Det fik lov at ligge i en frysepose i 2½ døgn.

Mandag aften blev ovnen sat til 80 grader, og nakkefileten fik en dry rub bestående af alt godt fra krydderihylden. Spidskommen og røget paprika var mest fremtrædende, men også yderligere salt og peber, koriander, sennepsfrø, kardemumme og sezchuanpeber. Indpakket i staniol nåede den at få omkring 18 timer i ovnen som altså har været omkring 80 grader. Så blev den plukket i stykker med to gafler, og blandet med lidt sød chili sauce og hvidvinseddike.

Rødkål, gulerødder, rødbede, skalotteløg og ingefær til rød coleslawColeslawen blev lavet på rødkål, hvilket inspirerede til også at involvere en rødbede. Der blev lavet nok til fire voksne, eller mig selv i nogle dage – mængden af grøntsager ses på billedet. Først blev kålen snittet fint sammen med lidt skalotteløg og blandet med salt og rigeligt limesaft da jeg tilfældigvis havde en overmoden lime liggende. Det blev blandet godt sammen og fik lov at stå lidt. Så rev jeg gulerødder og rødbede og en smule ingefær og blandede det med. Det blev smagt til med chili, peber og lidt spidskommen, og rørt med den lette udgave af Miracle Whip.

Pulled pork, rød coleslaw og doppelbockDa jeg ikke kan bage passende bløde og lette burgerboller fik kødet lov at blive pakket ind i Schulstad Mørke Multikerne-boller, som ikke smager af for meget, men trods alt byder på lidt fuldkorn og fibre. Let ristede boller, pakkes med coleslaw og kød, og arbejdet er afsluttet. Det tager flere dage at lave, men ikke ret meget arbejdstid. Og fx. at stå med næsen nede i morteren og klargøre dry rub kan dårligt kaldes arbejde…

Pulled pork er forholdsvis chilistærkt og med kraftigt præg af spidskommen, så en sød, maltet og fyldig øl var på sin plads. Det blev til Weltenburger Asam Bock, som smagte dejligt og var i god balance med madens intensitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *