Curriculum Birrae

Christian ScheffelMin interesse for øl begyndte da jeg i 1995-96 var i London på et sabbat-år efter gymnasiet. Den lokale pub, “Frigate & Firkin” (der for længst er lukket) bryggede eget øl og det smagte fantastisk, og meget anderledes når man kom fra gymnasiefesternes Vestfyens Pilsner. Vel hjemme i Danmark måtte Rød Tuborg, Gl. Carlsberg og Carlsberg Porter holde interessen i live indtil der begyndte at ske mere.

I 2003 begyndte jeg at anmelde øl på Ratebeer.com, i første omgang i begrænset omfang på SU budget, og først i 2006 begyndte jeg for alvor at mødes med ligesindede, deltage i fælles ølsmagninger og lignende. I efteråret 2004 førte interessen mig til Ølfestival i Kolding, hvor jeg blev meldt ind i Danske Ølentusiaster.

I 2006 begyndte jeg på håndbrygning, en hobby som hele tiden mest har handlet om at udforske øllets ingredienser. Jeg har ingen intention om at være selvforsynende med øl, det er der al for meget godt kommercielt øl til. Håndbrygningen har også ført mig ind i Odense Håndbryggerlaug, og en eksamen som øldommer som gør at jeg har ret til at bedømmme håndbryg-konkurrencer.

I efteråret 2007 blev jeg valgt som lokalformand for Danske Ølentusiaster i Odense, hvilket jeg var indtil september 2013. Det har også medført at jeg skriver fast for foreningens medlemsblad. ØLentusiasteN, og at jeg er med i en del arbejdsgrupper i foreningen. I bladet har jeg især skrevet om ølhistorie, øltyper og anbefalinger, og rejseoplevelser fra mindre velbeskrevne øldestinationer.

I slutningen af 2012 blev jeg spurgt af Indslev Bryggeri om jeg ville tilknyttes. Og jeg laver i dag ølsmagninger, bryggeri-rundvisninger og deltager på markedsdage og lignende for Indslev.

For en god ordens skyld er jeg efter ansættelse på Indslev stoppet med at skrive anmeldelser/anbefalinger i ØLentusiasteN. De vil stadig optræde her på siden, hvilket jeg opfatter som mere uformelt. Desuden skriver jeg mest positive anmeldelser/anbefalinger, da der ikke er grund til at spilde din tid med at skrive om øl jeg ikke kan lide.

Læs også mit indlæg i Poesibogen på stovt.dk

2 tanker om “Curriculum Birrae”

  1. Hej Christian.

    Du ville ikke spilde min tid med at skrive om øl, du ikke bryder dig om. Tværtimod kunne det jo være, at jeg så kunne spare tid og penge ved at lade være med at smage den samme øl, eller alternativt ville jeg måske netop købe den, hvis jeg godt kan lide det, du beskriver som negativt.

    Venlig hilsen
    Finn

    1. Jeg skal overveje det. Jeg ved endnu ikke hvor meget anmeldelser skal fylde på bloggen, men nye øl kunne da godt få et par ord med på vejen hvis jeg får smagt dem mens de er nye.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *