Copenhagen Beer & Whisky Festival

Skuespiller Cecilie Lassen er klar til Copenhagen Beer & Whisky Festival
Skuespiller Cecilie Lassen er klar til Copenhagen Beer & Whisky Festival

Om et øjeblik begynder den nye Copenhagen Beer & Whisky Festival. Jeg havde ikke lige fantasi til et skrive et indlæg om sagen, men festivalens presseafdeling hjalp mig heldigvis på vej og sendte mig nedenstående otte gode grunde til at besøge festivalen.

1. Nordic Beer Challenge viser vej til øllets mestre

En rigtig god vejviser til Copenhagen Beer & Whisky Festival bliver Nordic Beer Challenge, der på festivalens første dag uddeler medaljer til de allerbedste øl. Så hvis du er i tvivl om, hvor du starter og slutter dit besøg, skal du dukke op ved scenen torsdag kl. 16, hvor medaljer hænges om halsen på de bedste af de bedste. Mange af medaljemodtagerne vil være til stede på Copenhagen Beer & Whisky Festival, så efter prisuddelingen vil du være godt rustet til at få det bedste ud af dit besøg.

Copenhagen Beer & Whisky Festival2. Verdenspremiere på fadlagret Limfjordsporter

Thy Whisky og Thisted Bryghus har til Copenhagen Beer & Whisky Festival udviklet en helt særlig fadlagret Limfjordsporter. Festivalporteren er fadlagret på de selvsamme sherryfade, som Thy Whisky bruger til at lagre deres whiskyer. Et tættere parløb mellem øl og whisky skal man lede længe efter.

3. Otte stationer med øl og mad

Øllet er eksploderet i nye smage og vilde retninger og gør vin rangen stridig som den mest oplagte ledsager til mad. Husbryggeriet Jacobsen understreger pointen ved på Copenhagen Beer & Whisky Festival at byde på otte forskellige kombinationer af øl og mad, der er sammensat, så du selv står bedre rustet til at kombinere de to.

4. Whisky lige fra fadet

Hos Braunstein kan du smage danske whiskyer, der lige har vundet triple guld i San Francisco World Spirits Competition 2016, og fadprøver på kommende generationer af guldvindere. Fra Køge til København medbringer Braunstein nemlig en stribe single malt whiskyfade, som aldrig før har set dagens lys. Dråber, der hentes direkte til dit glas fra fadets dyb.

5. Øl, ballet og kvinder

Interview med skuespiller Cecilie Lassen, der er aktuel i filmen De Standhaftige. Hun er samtidig model og tidligere balletdanser. Og så elsker hun øl! Hun er også en af frontfigurerne på de europæiske bryggeriers ”Love Beer” kampagne. Oplev hende live på scenen på Copenhagen Beer & Whisky Festival i Forum fredag 26. august kl. 17.30. Camilla Thorning fra DR2 interviewer hende på scenen.

6. Et hav af amagerkanske ølhaner

Amager er ubestrideligt IPA-land, så der vil selvfølgelig flyde masser af humlet, tropefrugtig og frisk øl fra de ikke mindre end 20 haner, som Amager Bryghus tager med på festival. Men også de mere tunge, sorte øltyper, som Amager Bryghus oprindeligt blev kendt for, finder vej til hane-batteriet.

7. En afrikaner fra Valby

Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg står bag årets Copenhagen Cooking & Food Festival festbryg. Øllen hedder Baobab, og inspirationen er – måske ikke helt overraskende – hentet i det afrikanske. Baobabben er dog brygget på Valby Bakke hos Husbryggeriet Jacobsen, og er en limited edition red ale med en eksotisk, syrlig frugtighed, som går rigtig godt til mad med smag og fylde. Den skal du smage!

8. Spontane smagsprøver

Superbryggerne fra To Øl har forladt nomadetilværelsen og slået rod på Nørrebro. Men på Tapperiet Brus handler det ikke om øl alene. Nøglerne til en del af det nye, store øltempel i Guldbergsgade er nemlig overdraget til køkkenchef Christian Gadient, der med Michelin-inspiration fra AOC og Marchal på D’Angleterre på Copenhagen Beer & Whisky Festival vil udfordre, hvad vi normalt forstår ved en brewpub og forlyste gæsternes smagsløg med nye måder at kombinere mad og øl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *