Barbeque flæskesteg

God mad og øl. Barbeque flæskesteg med salat, svampe og den gode tyske doppelbock Weltenburger Asam BockTirsdag var der tid til at lave noget god mad, og jeg fik den ide at den gode danske flæskesteg måske kunne laves i barbeque-udgave? Jeg købte en svinekam, gav den barbeque-marinade og en tur i ovnen ved lav temperatur. Dertil ristede svampe og en god råkostinspireret efterårssalat, og naturligvis en rigtig god øl.

Det blev ganske udmærket, som barbeque-marineret svinekød nu engang gør, men det gjorde ikke en positiv forskel at bruge kam fremfor så meget andet. Sværen blev ikke rigtig god, og hvad er så pointen med flæskesteg? Det var dog et godt måltid, og godt tilbehør til barbeque-smagen. Ølmæssigt endte jeg med en doppelbock, Weltenburger Asam Bock, der ikke er den mest verdensberømte, men absolut en af de bedste af slagsen. Sød og maltet uden at være vammel, og med en svagt toastet maltsmag der står godt til stegt kød.

Jeg havde fundet en svinekam på ca. 1½ kg. Svinekammen lå først i en sur-sød-stærk barbeque-marinade i 3 timer før den skulle i ovnen. Jeg blandede følgende i en frysepose, hvorefter stegen blev lagt ned og masseret godt så marinaden dækkede helt. Marinaden klargøres til Barbeque FlæskestegMarinade til Barbeque Flæskesteg:

  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk sweet chili sauce
  • 1 spsk æblejuice
  • 1 stænk tabasco
  • 1 tsk soya
  • ½ tsk revet ingefær
  • Salt, peber, røget paprika, spidskommen, korianderfrø, salvie, oregano og pulverkaffe.

 

Efter tre timer blev den taget ud af posen og lagt i et fad. Jeg skrabede sværen fri for marinade og dryssede rigeligt salt på. Så blev den sat i en ca. 100 grader varm ovn, hvor den nåede en kernetemperatur på 70 grader efter ca. 4 timer.

Barbeque-marineret svinekam med svampe og salat, og en dejlig doppelbock fra Weltenburger KlosterJeg ristede nogle champignon og østershatte på panden, fordi der var champignon i køleskabet, og fordi det er godt til alt. Den friske og knasende salat bestod af gulerødder, æble og fennikel skåret i små tern, lidt citronsaft, og drysset med ristede mandler og nogle rigtig vellykkede rugbrødscroutoner.

Da jeg havde ristet de groft skårne mandler på panden, kom jeg olivenolie på, ved medium varme. I olien kom der et fed hvidløg skåret i skiver, og en smule habanero chili, som nåede at give rigeligt smag til croutonerne. En skive rugbrød skåret i tern blev vendt i olien efter at jeg havde fjernet hvidløg og chili, og ristede i olien ved svag varme til de var sprøde. De virkede rigtig godt.

 

2 tanker om “Barbeque flæskesteg”

    1. Det var mere kompliceret end som så. På grund af langtiddtilberedningen boblede den ikke op men blev kompakt og hård da den skulle være blevet sprød. Jeg prøvede også med grill.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *