Amager Reindeer Fuel 2016 – Øljulekalenderen

Amager Bryghus Reindeer Fuel 2016 barleywine Amager Reindeer Fuel 2016 er en imponerende stærk og kraftig barleywine brygget af Amager Bryghus til den søde juletid. Mens vi sidder og hygger i familiens skød, så har julemandens rensdyr helt ufatteligt travlt, og derfor er det kun rimeligt at de skal have en potent væske til at holde energiniveauet oppe.

Amager Bryghus har før brygget barleywine ved særlige lejligheder, og i fadlagrede udgaver har det nærmet sig det sublime. At der kommer årstal på Reindeer Fuel må jo betyde at vi kan se frem til en fast årlig produktion, og at øllet er tiltængt at kunne gemmes. Man kan også læse af etiketten at det er en øl der vil blive forskellig fra år til år, i jagten på den mest perfekte barleywine en gang i fremtiden. Det ser jeg frem til!

Amager Reindeer Fuel 2016 er en kobberfarvet øl med et flot, holdbart skum. Malten dominerer i næsen, sammen med tørret frugt og vinøse noter af dessertvin. Smagen er sød, med malt og frugtagtige noter, lidt citrus fra humlen og en ret bitter afslutning. Alkohol fornemmes tydeligt, men ikke ubehageligt.

Amager Reindeer Fuel 2016 med pasta og laksDen lader desværre til ikke at være helt sikker på om den vil være en klassisk engelsk barleywine med elegance og sødme som en årgangsportvin, eller en lidt mere aggresiv amerikansk type, som typisk også fungerer i et pintglas. Men det er en øl med potentiale, og jeg håber at et års lagring tager toppen af humlen og den lidt mere skarpe alkohol, og vi står tilbage med den elegante portvinstype til næste jul.

Jeg havde fået byttet rundt på et par flasker da jeg tog den ud af køleskabet, så jeg fik åbnet den til en pastaret med røget laks og spinat. Lad os bare indrømme at barleywine til fisk er ikke står i ret mange bøger om at sætte øl og mad sammen. Trods en cremet hvid sovs og godt med krydderurter i maden, så blev øllen et nummer for voldsom, og det er ikke en kombination der vil gå over i historien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *