Åbningsreception for Munkebo Mikrobryg

Munkebo Mikrobryg til åbningsreception på Rudolf Mathis

I eftermiddags var der åbningsreception for Munkebo Mikrobryg. Det foregik i fantastiske omgivelser på Rudolf Mathis, Kertemindes fiskerestaurant i Michelin-klasse, et meget godt signal om bryggeriets ambitionsniveau.

Bryggeren Claus Christensen indledte med en kort tale om bryggeriet, takkede de der har hjulpet i gang, og præsenterede kort bryggeriets første fire øl, som vi også fik lov at smage. Sammen med smagsprøverne var der også små hapsere fra restaurantens køkken. Der var laks, en rillette, chorizo og mini-tarteletter med en fantastisk svampecreme (Karl Johan-svampe tror jeg).

Claus Christensen fra Munkebo MikrobrygDen fynske ølverden var repræsenteret, og på dagen efter kommunalvalget havde Kertemindes vice-borgmester også fundet vej til receptionen, og bød Munkebo Mikrobryg velkommen.

Danske Ølentusiasters ølambassadør Torben Steenberg har været Claus’ mentor i processen der har ledt frem til bryggeriets åbning, og han holdt også en rosende tale. Han vovede at spå at Claus og Munkebo bliver et større navn end Mikkeller og Christian Skovdal Andersen. Store ord som nok ikke bliver til virkelighed det første års tid, men måske ikke urealistisk. Ud over ambitioner, entusiasme og energi har Claus nemlig også en solid teoretisk baggrund.

De fire øl vi smagte var Folkvang (weissbier), Gyldenkam (hvede pale ale), Hermod (engelsk pale ale) og Jólner (julebryg – witbier). Den krydrede Folkvang og den karamelsøde Hermod er velbryggede, men ikke min smag, men det var først og fremmest en fornøjelse at konstatere at Gyldenkam er lige så god på flaske som på fad. Knivskarp citrus-domineret humle vælder op fra glasset når den skænkes, og smagen var lige så frisk og sprød som på fad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *