Årets Øloplevelse 2016 – Danish Beer Blog Awards

Årets Øloplevelse 2016: 3 Fonteinen Zenne y Frontera blev dekanteret over i et kæmpe glas for at kunne ilte rigtigt
3 Fonteinen Zenne y Frontera blev dekanteret over i et kæmpe glas for at kunne ilte rigtigt

Årets Øloplevelse 2016 er heldigvis et svært valg, for der har været mange gode oplevelser. Men prisen tages ubetinget af en fantastisk frokost på 3 Fonteinen. I både Danmark og udlandet har der været fine eftermiddage og aftener på gode ølbarer, og der er også et par ølfestivaler og smagninger der stikker ud. Men den entusiastiske ånd vi mødte på 3 Fonteinen kombineret med årets bedste øl, det må vel give Årets Øloplevelse 2016.

På en hurtig weekendtur til Bruxelles var lørdag middag afsat til et besøg i byen Beersel lidt syd for Bruxelles. Her ligger 3 Fonteinen (og naturligvis også Oud Beersel), og driver både bryggeriet og en tilknyttet restaurant. Her fik jeg en simpel og klassisk belgisk carbonade, og vi delte den helt ualmindelige 3 Fonteinen Zenne y Frontera, en geuze hvor lambikken har ligget på sherryfade før den er blevet blendet. Læs mere om øllet og oplevelsen i indlægget jeg skrev i maj: 3 Fonteinen Zenne y Frontera

Der skåles på i Svetly Lezak på Jihomestsky Pivovar
Der skåles på i Svetly Lezak på Jihomestsky Pivovar

Lad mig også lige give et shoutout til andre store øloplevelser i 2016. Jeg har været i Prag i to omgange, i januar og i september. Så der er en kold vinteraften på Pivovar Strahov og hele to varme, solbeskinnede frokoster samme sted. Der er eftermiddage på Lokal som trækker ud fordi den pivfriske Pilsner Urquell er for godt til at rejse sig. Der er aftensmad med fantastisk øl på Vinohradsky Pivovar, og et par andre små perler af fine øjeblikke i Prag.

Sammen med Garrett Oliver på Ølfestival 2016
Sammen med Garrett Oliver på Ølfestival 2016

I Bruxelles er der også en hyggelig eftermiddag i Cantillons taproom, en god middag på ølrestauranten Nüetnigenough, og fantastiske aftener på værtshuset Moeder Lambic med frisk humle og syrlige øl i smuk forening. I Danmark har der været CBC i nye forbedrede omgivelser, Ølfestivalen, hvor højdepunktet var en guidet smagning med Garrett Oliver gennem nogle af Brooklyn Brewery’s eksklusive bryg, “ghost bottles”.

Til grisefest med Howling Monkey
Til grisefest med Howling Monkey

Der var også Christian Firtals altid dejlige Pale Ale Festival, Howling Monkey’s herlige grisefest en varm aften i august, og ikke mindst åbningen af Dunkbar, hvor efterfesten med deling af eksklusive flasker fortsatte til langt ud på natten.

Og så var der en pubcrawl i København med Odense Håndbryggerlaug hvor vi i hver ende af den lange dag fik godt at spise med frokost på Warpigs og tre retters ølmiddag på Nørrebro Bryghus. Eller en tur til Århus med smagning af øl fra Warpigs sammen med ost fra Arla Unika i Unika-shoppen som jeg er ret misundelig over at vi ikke har i Odense…

Men det var jo Årets Øloplevelse 2016. Og den falder tilfældigvis sammen med den bedste øl jeg har fået i år. Til gengæld udkom Zenne y Frontera i efteråret 2015, så det bliver noget andet der skal skrives om når emnet på torsdag er Årets Nye Øl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *